FAQ – Najčešće postavljana pitanja

1. Da li je ovo original Playmais?

 

Da, u pitanju su originalni Playmais proizvodi nemačkog proizvođača Loick Biowertstooff GmbH. Mi smo jedini ovlašćeni distributeri Playmais proizvoda na teritoriji Republike Srbije.

Sajt proizvođača možete videti OVDE.

2. Da li Playmais liči na sunđer?

 

Iskreno, nama ne liči. Decu najviše podseća na Smoki, a slično i miriše 🙂 Klinci ga zovu i kukuruzne kuglice, kukuruzići, kukuruzne loptice, bućkice, mekane loptice, smokići…

3. Da li Playmais može da se koristi više puta?

 

I da i ne. Proizvođač je zamislio proizvod kao jednokratan, zbog čega u kutijama ima mnogo više delova nego što je potrebno da se sastavi figura ili popune mozaici.

Stvar je u tome što je Playmais napravljen od kukuruznog skroba koji lako menja oblik prilikom gnječenja i pritiskanja. Ukoliko dete jako pritiska i gnječi delove oni trajno promene oblik (što i jeste cilj).

Kod mozaik kolekcije je lako skinuti delove sa podloge i lepiti ih ponovo, jer za mozaike nije neophodno da se komadići pritiskaju već se samo prislone na podlogu.

Kod classic kolekcije, koja se pretežno koristi za pravljenje 3D figura, dete često komadiće secka, pritiska i gnječi kako bi dobilo željeni oblik i tada se komadić ne može vratiti u prvobitno stanje.

Ukoliko dete napravi npr. zmiju, ogrlicu ili cvet i ne stiska puno delove već ih samo prislanja 1 na drugi, može bez problema iseckati (ili razdvojiti) te delove i koristiti ih ponovo.

4. Šta sve mogu da radim sa Playmais-om?

 

Playmais ima brojne načine primene, a sigurni smo da postoje i oni kojih se nismo još setili. Osnovna namena ove igračke je pravljenje figura, lepljenje mozaika, ukrašavanje crteža, dekorisanje čestitki, kesa, prozora i kartona.

Galeriju sa idejama možete videti u našoj prodavnici klikom na bilo koji Classic BASIC proizvod.

Na našoj Facebook stranici ćemo objavljivati različite predloge za igru, a ako vi imate još neku ideju jako će nas obradovati da je čujemo i objavimo radove vaših klinaca.

5. Za koji uzrast je namenjen Playmais?

 

Minimalni preporučeni uzrast je 3 godine s obzirom da su delovi sitni i da mlađa deca najverovatnije neće umeti sama da sklope figuru.

Kolekcija 3+ nije namenjena samo za decu od 3 godine već i za stariju decu. Oznaka 3+ samo znači da je proizvod pogodan za decu stariju 3 godine, a mogu ga koristiti i deca starija od 10 ukoliko su zainteresovana za temu pakovanja ili imaju umetničke sklonosti.

Po čemu se razliku proizvodi 3+, 5+ i 8+?

Proizvodi 3+ imaju nešto lakše zadatke. Npr. teme CLASSIC proizvoda za uzrast 3+ su prilagođene deci koja tek uče brojeve, boje, oblike, životinje i sl.

MOSAIC LITTLE setovi za 3+ se od ostalih razlikuju mozaika po tome što su komadići malo veći, a kartice za rad jednostavnije.

MOSAIC DREAM proizvodi za uzrast 5+ imaju nešto sitnije delove i nešto kompleksnije mozaike (sa više detalja i više mesta za lepljenje).

MOSAIC TRENDY namenjeni su deci 8+ (iako pojedina deca koja su umetnički nadarena mogu koristiti Trendy setove već sa 6 godina), kartice su složenije od DREAM kartica, a delići su nešto manji.

6. Šta ako nemamo na stanju proizvod koji želite da poručite?

 

Planirana dinamika poručivanja proizvoda iz Nemačke je na 3 meseca. Ipak, navedeno je podložno promenama u skladu sa tražnjom te preporučujemo da nas obavestite (putem e-maila, Facebooka ili na 0642577288) koji je to proizvod koji vam se dopao, a trenutno ga nemamo. Čim ga dobijemo obavestićemo vas, a u međuvremenu Vam možemo preporučiti sličan.

7. Za koliko dana mogu očekivati isporuku?

 

Sve porudžbine primljene radnim danima pre 12h šaljemo ISTI dan putem Post Express kurirske službe, a one najčešće stižu već sutradan na vašu adresu. Ukoliko je u pitanju manje mesto, isporuka se vrši u skladu sa redom vožnje kurirske službe (u manjim mestima isporuka se obično vrši 2 ili 3 puta nedeljno).

Porudžbine primljene petkom posle 12h i vikendom obično šaljemo u ponedeljak, ali ukoliko Vam je potrebna hitna isporuka, kontaktirajte nas mejlom ili telefonom pre poručivanja kako bi pokušali da nađemo rešenje.

8. Koliko košta dostava?

 

Za porudžbine manje od 2.500 dinara cena dostave iznosi fiksno 250 dinara, nevezano za veličinu i težinu paketa. Ovo je iznos koji Post Express naplaćuje za dostavu najmanjih paketa do 0.5kg, na koji su dodati troškovi otkupa.

Ukoliko Vaš paket prelazi težinu od 0.5kg, ne brinite, Vi ćete platiti 250 dinara, a ostatak troškova dostave plaćamo mi.

Za porudžbine čija vrednost prelazi 2.500 dinara dostava je besplatna.

9. Da li Playmais mogu da kupim u nekoj knjižari?

 

Možete. Spisak maloprodajnih objekata nalazi se na našoj kontakt strani.

Ipak, predlažemo da pre odlaska u knjižaru proverite da li je artikal koji želite dostupan. Nemaju sve knjižare sve Playmais artikle, a stanje lagera se može značajno promeniti u toku 24h.

Ukoliko želite da kupite artikle koje trenutno nisu na stanju u željenoj knjižari, pitajte prodavce da li možete da poručite Playmais, a mi ćemo se potruditi da isporučimo Vaš omiljeni set knjžari u najkraćem mogućem roku.