RADIONICE I TRENINZI

za roditelje, klince i stručnjake koji se bave edukacijom i razvojem dece i odraslih

Radionice na kojima učimo kroz igru na malo drugačiji način

…o svetu oko nas, o drugima i o sebi

Višegodišnji rad na terenu sa decom, roditeljima i prosvetnim radnicima omogućio nam je dragoceno praktično iskustvo. Kako se i sami lično i profesionalno usavršavamo, tako se usavršavaju i procesi koje koristimo u radu.

Danas su Playmais druženja mnogo više od klasične kreativne radionice. Deca razvijaju maštu, fokus, finu motoriku, veštine timskog rada i razmišljanje van okvira. Pored toga, kombinujemo nekoliko različitih metodoloških pristupa razvoju ličnih potencijala i komunikacionih veština.

Procesi koje koristimo su rezultat integracije znanja iz oblasti Points of You®, koučinga i emocionalne pismenosti. Tako Playmais postaje alat za pospešivanje komunikacije sa decom, prijateljima, porodicom i samim sobom.

playmais-radionice-za-decu-i-roditelje
Radionice i treninzi koje organizujemo namenjeni su deci, roditeljima i stručnjacima koji rade sa decom i roditeljima.

Šta je cilj radionica?

playmais-radionice-za-decu-i-roditelje

Za decu (3 do 12 godina): podsticanje kreativnosti, samopouzdanja, izražavanja emocija i unapređenje komunikacionih veština (i naravno učenje kroz igru).

Za roditelje: razumevanje unutrašnjeg sveta deteta i unapređenje komunikacije sa klincima.

Za profesionalce (prosvetni radnici, defektolozi, terapeuti, konsultanti): ovladavanje novim procesima i alatima koji će olakšati svakodnevni rad sa klincima i roditeljima.

Šta ćete naučiti?

playmais-radionice-za-decu-i-roditelje
  • Kako da probudite kreativnost u detetu i pomognete mu da razvije samopouzdanje,
  • Kako da prepoznate skrivene potencijale deteta i ohrabrite ga da ih koristi,
  • Kako da kroz igru podstaknete dete da verbalizuje osećanja i otvori vam prozor u svoj unutrašnji svet,
  • Kako da bolje upoznate druge, sebe, svoje potrebe i brže uspostavite efikasnu komunikaciju,
  • Kako da razgovarate sa detetom, a da vas ono čuje – čak i u stresnim situacijama?

Naučeno možete primeniti u porodici, sa prijateljima, sa kolegama i prenoseći stečeno znanje drugima.

PLAYMAIS

Playmais je igračka namenjena razvoju fine motorike i kreativnosti, ali je ujedno i edukativni materijal višestruke namene. Playmais je nešto između Lego kockica i plastelina. Nazivaju ga ekološki Lego jer se može slagati, ali za razliku od kockica može i da se oblikuje. Zato podseća na plastelin. Prednost je u tome što se boje neće izmešati, a lako se (bez lepka) lepi na papir ili karton.

Kroz praktično iskustvo na radionicama uvideli smo brojne benefite. I to ne samo za decu, već i za roditelje i stručnjake koji rade sa decom i odraslima. Playmais nam omogućava da na lak, brz i zabavan način zavirimo u tuđi ili sopstveni unutrašnji svet.

Način na koji dete koristi Playmais, na koji opisuje svoj rad i na koji postavlja pitanja i odgovara na njih, daje nam uvid u njegovu percepciju sveta. Playmais se na isti način može koristiti za radionice sa odraslima.

POINTS OF YOU

Points of You metodologiju kreirali su Efrat Shani i Yaron Golan iz Izraela. Njihovu priču možete videti ovde. Nakon dugogodišnjeg rada sa brojnim klijentima, a posebno siromašnim žrtvama nasilja, želeli su da naprave fizički proizvod koji bi omogućio klijentima da nastave da rade na sebi i kasnije. Tako je nastao prvi POY alat nazvan Coaching Game.

Cilj metodologije može se naslutiti iz samog naziva koji je igra reči. Kada na engleskom izgovorimo Points of You, to zvuči kao Points of View (tačka gledišta). To je upravo ono što nam POY alati omogućavaju, posmatranje sebe ili situacija iz različitih perspektiva.

Korišćenje fotografija u terapijskom radu nije novog datuma, ali su Efrat i Yaron alate obogatili dodatnim elementom – rečima. Istovremenim posmatranjem reči i slike aktiviraju se obe moždane hemisfere. Upravo ta zabuna nam omogućava da promenimo tačku gledišta i dođemo do novih uvida.

Pojedini POY alati kao što je npr. Faces, ne zahtevaju kombinaciju pisanih reči i slika da bi smo od deteta dobili važne informacije o tome kako vidi sebe i ljude u svom okruženju. Dovoljno je da im postavimo prava pitanja i damo im priliku da odaberu kartice.

Imate dodatna pitanja? Slobodno nas kontaktirajte. Radionice lako možemo prilagoditi Vašim potrebama. Novitete o Playmaisu možete pratiti na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Ako ipak napuštate sajt, želimo Vam prijatan dan i svratite nam opet.